Adana İl Sağlık Müdürü Nacar’dan hastanede yatan depremzedelere ilişkin açıklama
Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, depremzede çocuklar başta olmak üzere bilinci kapalı hastaların kentteki hastanelerde tedavi altında yalnız kalmadıklarını, hepsinin ilgilenildiğini söyledi.
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde basına açıklamalarda bulunan Nacar, deprem bölgelerinden yaralıların hava ve kara yoluyla şehre naklinin devam ettiğini söyledi.
Devlet, özel ve üniversite hastanelerinde depremzedelere en uygun şekilde davranıldığını anlatan Nacar, sağlık çalışanlarının özveriyle görevlerini yaptıklarını ifade etti.
Kentteki hastanelere tek başına gelenlerin yanı sıra aileleriyle gelen yaralıların da olduğunu belirten Nacar, bu hastaların ortasında bilinçsiz yetişkinler ve çocukların olduğunu söyledi.
Nacar, gelen tüm depremzedelerin kendilerine emanet olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarımızın hepsi onlara kendi çocukları, kardeşleri, kardeşleri, anne babaları gibi bakıyor. Bir vatandaş, herhangi bir kişi hastanelerimize bir kez girdiğinde, orada oluyor. bize emanet. Resmi olarak bizim sorumluluğumuz altındalar. Tüm sistemlerimiz sahipli ya da sahipsiz bu hastaları korumak üzerine kurulu.” dedi.
“Kimlik alamadığımız kişiler için özel bir çalışmamız var”
Nacar, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerle ilgili çalışmalarında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile koordinasyon halinde olduklarını da belirterek, şöyle devam etti:
“Kurduğumuz sistemlerle başta baygın ve konuşamayan hastalar olmak üzere bize gelen hastalarımızı koruyoruz. Herkes emin olabilir ki hiçbir bebek, çocuk ya da kimsesiz hasta burada yalnız değil. bir an önce sağlıklarına kavuşsunlar, güvenliklerini sağlasınlar, sevdikleri ve aileleriyle buluşsunlar.Burada kimliği bilinmeyen ve kimliğine ulaşamadığımız kişiler için özel bir çalışmamız var.Fotoğrafı çekiyoruz ardından parmak izi çalışması yapıyoruz. Bu şahısları güzelleştirdikten sonra taburcu edeceğimiz zaman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak sadece onları, devlet kurumlarını ve çocukları sevgi evlerine amirlerimiz eşliğinde veriyoruz. Bu nedenle hastanemize gelen hiçbir hastamız bu tür risklere açık değildir. Biz burada olduğumuz sürece onları bu risklerden korumak için her türlü çabayı göstereceğiz.”
Acil servislerde ve yoğun bakımlarda personelin kimlik tespitine yönelik de çalışmalar yaptıklarını anlatan Nacar, “Her hasta için özel kimlik analizi yapıyoruz. Yaşlarını, cinsiyetlerini, tabi ki vücut özelliklerini, konuşuyorlarsa alıyoruz. Kendimiz için çok önemli bir veri havuzu oluşturduk.” söz konusu.
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çağrı merkezi kurduklarını ve “0322 455 13 13” numarasından yaralılarla ilgili bilgi alınabileceğini belirten Nacar, yaralılara ilişkin bilgilerin e-Nabız üzerinden de paylaşıldığını kaydetti. ???